Teachings online with ven Tharchin – Cultivating Wisdom

Vezi pe Facebook
Wisdom tradus ca înțelepciune, inteligență sau înțelegere – înțelegerea adevăratei naturi a fenomenelor – capacitatea de a intelege impermanenta, suferinta si non-sinele, intelegerea vacuitatii.
 
Ne-am obisnuit sa percepem lucrurile ca avand o existenta completa, ca avand propria natura, independent de cauze si conditii. Noi nu experimentam realitatea nuda a fiecarui lucru, a fiecarei persoane, ci o imagine exagerata, proiectata de propria noastra minte. Acest fel de a gandi reprezinta radacina tuturor problemelor noastre (gelozie, furie, aroganta, depresie, etc.).
 
Solutia finala este eliminarea acestei ignorante fundamentale cu ajutorul intelepciunii care ne ajuta sa constientizam vacuitatea falselor calitati pe care le proiectam asupra lucrurilor.
 
Meditatia analitica ne ajuta sa recunoastem si sa indepartam atitudinile si ideile gresite care provoaca nefericire si nemultumire. Experientele noastre de viata depind de modul in care gandim si privim lucrurile si, pentru ca in cea mai mare parte a timpului nu le percepem asa cum sunt cu adevarat, trecem dintr-o situatie frustranta in alta.
 
Cursul va fi tinut online (prin Zoom) în lb. engleză de Venerabilul Tharchin, călugar din 1999, la mănastirea Nalanda din Franța ( https://nalanda-monastery.eu/index.php/en/the-monastery/retreats/interviews-and-testimonials/205-venerable-tharchin).
 
Structura – 4 intalniri săptămânale (Miercurea):
18: 30 – 19:30 – Meditatia de motivatie si Grup de discutii
19: 30 – 20:30 Sesiune de invataturi predata de ven. Tharchin (incluzand intrebari si raspunsuri) online, prin Zoom
Dedicatie finala
 
Donația recomandată: 15 lei sedinta/gratuit pt Membrii
*nu lasati lipsa resurselor financiare sa va impiedice sa participati la event
**orice donatie e bine venita pentru ca ne ajuta sa orgnizam evenimente
 
Tip event: Eveniment Special
Te rugăm să completezi formularul de mai jos pentru a primi acces la event:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepGE5cqaVtYwuAsh4O8OUzCpzwkxrZ5rVQFcq1d8jAmx7K5A/viewform?usp=pp_url