Centru de Retragere in Muntii Apuseni

Locație: jud. Cluj, , sat Tranișu, Romania

Daruieste compasiune, intelepciune si pace!

Contribuie la promovarea:

  1. valorii vietii umane într-o societate consumerista;
  2. eticii într-o societate în care coruptia este o problema;
  3. compasiunii într-o societate în care suferinta are multiple fatete;
  4. întelepciunii acolo unde este nevoie sa transformam ignoranta.

O comunitate cu intentia si motivatia clara de a cultiva si promova valorile eticii, compasiunii, intelepciunii si a vietii umane se poate dezvolta in jurul Centrului Budist White Mahakala. Prin cultivarea constienta si consecventa a acestor valori, comunitatea centrului poate raspandi valorile spre intreaga societate. Noul nostru proiect isi propune sa creeze un mediu armonios, în care orice fiinta sa fie binevenita pentru a-si dezvolta potentialul de întelepciune si compasiune; principalele noastre figuri calauzitoare fiind HH Dalai Lama, Lama Thubten Yeshe si Lama Zopa Rinpoche.

Proiectul nostru consta in construirea unui Centru de Retragere si a unei Stupe in Tranisu, jud. Cluj, intr-o zona mai retrasa din Muntii Apuseni. Scopul centrului de retragere este de a oferi un loc in care valorile etice, compasiunea si intelepciunea sa fie constient si consecvent cultivate.

Pentru a realiza acest lucru ne propunem sa construim: 2 cladiri care vor oferi 13 locuri de cazare si 1 sala de meditatie cu 16 locuri, precum si o Stupa (simbolul budist al pacii, al intelepciunii si al armoniei). Primii pasi au fost facuti prin cumpararea terenului, realizarea proiectului.

Constructia mai mica a fost deja realizata iar constructia Cabanei de Retragere propriu-zisa a fost inceputa in luna Mai 2023.

Pe parcursul anului 2023 ne propunem realizarea in 3 etape a constructiei “la rosu”: Faza 1 – amenajarea terenului si realizarea fundatiilor; Faza 2: construirea zidurilor parterului; Faza 3: realizarea structurii mansardei si a invelitorii.

Iti stam la dispozitie pentru orice alte detalii. Anunta-ne daca doresti sa te implici ca sustinator sau voluntar in proiectul nostru si facem o intanire ca sa discutam despre asta (email: centrulmahakala@gmail.com, tel. 0740124315).

Afla mai multe despre evolutia si nevoile proiectului pe pagina lui de Facebook.

Poti de asemenea face o donatie in conturile asociatiei noastre dedicate acestui proiect:

ASOCIATIA CENTRUL BUDIST WHITE MAHAKALA

Cont LEI Banca Transilvania: RO33BTRLRONCRT0417728302

Cont EURO Banca Transilvania: RO10BTRLEURCRT0417728301

SWIFT: BTRLRO22

Iti multumim mult ca faci ca acest vis sa devina realitate!