Despre FPMT

DESPRE FPMT (Fundația pentru Păstrarea Tradiției Mahayana)

Centrul budist ”White Mahakala” este un Grup de Studiu al Fundației pentru Păstrarea Tradiției Mahayana (FPMT). Organizația FPMT a fost fondată în 1975 și are la bază tradiția budistă Gelugpa a lui Lama Tsongkhapa, predată de fondatorul organizației Lama Thubten Yeshe (1935-1984). Această tradiție este pastrată și predată în continuare de actualul director spiritual al organizației Lama Zopa Rinpoche.

FPMT se află sub îndrumarea Sfinției Sale Dalai Lama. FPMT este formata din Centre budiste, grupuri de studiu și organizații afiliate în toată lumea. Mănăstirea Kopan din Kathamandu, Nepal este manastirea mama a orrganizatiei, oferind numeroșilor studenți și vizitatori un spațiu pentru studiu și reflecție.

Grupurile de studiu FPMT

Grupurile de studiu FPMT oferă cadrul de dezvoltare al unui viitor Centru afiliat FPMT. Grupul de studiu este un statut provizoriu premergător obținerii entității legale de a fi un Centru FPMT deoarece nu are aceleași responsabilități financiare și administrative precum un Centru FPMT. Grupurile de studiu pot deveni Centre după o perioadă de probă și dezvoltare de cel puțin 2 ani.

Fundația FPMT este devotată păstrării și răspândirii budismului Mahayana în întreaga lume prin crearea oportunităților de a asculta, reflecta, practica și de a prezenta într-un mod corect învățăturile lui Buddha. Astfel, pe baza experimentării, Fundația împărtășește Dharma tuturor ființelor pentru a transforma mințile și inimile oamenilor la cel mai înalt potențial al lor – în beneficiul altora, inspirați de o atitudine de responsabilitate și angajare universală.

Țelul nostru este să creăm medii armonioase și să ajutăm toate ființele să-și dezvolte întregul potențial al înțelepciunii și compasiunii infinite.

Pentru mai multe detalii vizitati siteul: fpmt.org.

Centrul Budist White Mahakala FPMT Study Group | 2024 | Developed by Bluzz Version