Bibliotecă

Buddha a accentuat faptul că studiul Dharmei este un pas important în drumul fiecăruia către înțelepciune. Te invităm așadar cu drag să consulți cărțile din biblioteca noastră.

Biblioteca Centrului Budist White Mahakala cuprinde atât texte budiste clasice și comentarii ale acestora, în principal din tradiția Mahayana, cât și o selecție de cărți care te vor introduce treptat în universul complex al budismului tibetan. De asemenea, vei găsi și ghiduri practice, invlusiv cărți de psihologie de inspirație budistă, care te vor ajuta să îți antrenezi mintea pentru a face față diferitelor situații dificile din viață sau care te vor ghida pe calea meditației, abordări științifice ale conceptelor budiste, precum și biografii și cărți de călătorie care te pot inspira.

Un loc important îl ocupă învățăturile călăuzitorilor noștri spirituali, Sfinția Sa Dalai Lama, cât și Lama Yeshe și Lama Zopa Rinpoche, grație afilierii centrului nostru la FPMT (Foundation for the Preservation of the Mahayana Tradition), organizație patronată de aceștia. Deoarece budismul are în spate o puternică tradiție de transmitere orală a învățăturilor, o parte din aceste cărți sunt transcrieri ale unor prelegeri susținute cu diferite ocazii.

Marea majoritate a cărților din biblioteca noastră sunt în limba engleză, însă vei găsi și titluri în limba română, în limita traducerilor de care se bucură aceste cărți pe piața editorială românească. De asemenea, deținem și câteva titluri în limba germană și franceză.

Cărțile sunt disponibile pentru consultare la centru, în limitele programului centrului și a disponibilității voluntarilor noștri. Poți răsfoi în prealabil titlurile disponibile accesând grupul bibliotecii pe platforma Goodreads. Iar dacă ești la început, îți putem face noi câteva recomandări! Pentru membrii susținători oferim, adițional, posibilitatea de împrumut la domiciliu, timp de o lună.

Nu am fi putut să reunim cele peste 150 de cărți de pe rafturile bibliotecii fără ajutorul donațiilor susținătorilor și prietenilor centrului nostru, cărora le mulțumim pentru generozitate.

Dacă ești interesat să aprofundezi sau să te conectezi la studiul Dharmei în modesta noastra bibliotecă, te rugăm să consulți programul nostru și să ni te alături la unul dintre evenimentele desfășurate la centru, pentru a ne cunoaște mai bine. Alternativ, ne poți contacta la centrulmahakala@gmail.com. Te așteptăm!

Biblioteca budista White Mahakala
Biblioteca budista White Mahakala 10 members
Biblioteca Centrului Budist White Mahakala Cluj-Napoca

Books we've read

The Method to Transform a Suffering Life into Happiness {Including Enlightenment}
The Cult of Tara: Magic and Ritual in Tibet
Introduction to Tibetan Buddhism
The Exalted Sublime Golden Light Sutra
Relative Truth, Ultimate Truth
The Tibetan Yogas Of Dream And Sleep
Thoughts Without A Thinker: Psychotherapy From A Buddhist Perspective
Initiations and Initiates in Tibet
The Tibetan Art of Parenting: From Before Conception Through Early Childhood


View this group on Goodreads »

Centrul Budist White Mahakala FPMT Study Group | 2024 | Developed by Bluzz Version