Târg caritabil de carte

Vezi pe Facebook

Centrul Budist “White Mahakala” Study Group vă invită sâmbătă, 5 decembrie, la Târgul caritabil de carte, un eveniment din cadrul campaniei de fundraising pentru proiectul “Stupa & Retreat Cabins in The Apuseni Mountains”.
Evenimentul este găzduit de librăria Bookstory, bd. Eroilor nr. 6-8, Cluj-Napoca.
Va fi expusă pentru vânzare o selecție de carte de spiritualitate și dezvoltare personală, atât în limba română cât și în limba maghiară, engleză și germană. Cărțile sunt în regim de anticariat și se pot achiziționa doar pe bază de donație, în numerar.
Fondurile strânse vor fi direcționate spre construirea primei Stupa din Transilvania, împreună cu facilități de retreat în apropiere (o clădire care să cuprindă o sală de meditație și locuri de cazare pentru 20 de persoane).
Directorul nostru spiritual, Lama Zopa Rinpoche, a fost foarte fericit să audă despre proiect, ne-a încurajat să construim o „Kadampa stupa” și să o plasăm pe partea cea mai înaltă a pământului nostru „întrucât tot muntele devine extrem de binecuvântat”. Acesta va fi un loc pentru promovarea armoniei, a păcii și a activităților spirituale, aducând mari beneficii multor ființe simțitoare și celor care sunt capabili să contribuie în orice mod la construirea ei.

– Marius Micu, coordonatorul centrului

Centrul budist ”White Mahakala” este un Grup de Studiu al Fundației pentru Păstrarea Tradiției Mahayana (FPMT). Organizația FPMT a fost fondată în 1975 și are la bază tradiția budistă Gelugpa a lui Lama Tsongkhapa, predată de fondatorul organizației Lama Thubten Yeshe (1935-1984). Această tradiție este păstrată și predată în continuare de actualul director spiritual al organizației Lama Zopa Rinpoche.
FPMT se află sub îndrumarea Sfinției Sale Dalai Lama. FPMT este formata din Centre budiste, grupuri de studiu și organizații afiliate în toată lumea. Mănăstirea Kopan din Kathamandu, Nepal este mănăstirea mamă a organizatiei, oferind numeroșilor studenți și vizitatori un spațiu pentru studiu și reflecție.