Program de practici tibetan-budiste în contextul pandemiei coronavirus

Vezi pe Facebook

Formular de înscriere: https://docs.google.com/forms

Pentru a ne proteja mintea în această perioadă complicată a existenței noastre și pentru a contribui activ cu compasiunea noastră la îmbunătățirea situației oamenilor afectați de pandemie și la eforturile celor care luptă împotriva ei, vă propunem participarea online la o serie de practici / rugăciuni budiste. Acestea vă vor fi explicate detaliat și vor fi conduse de către dr. Anne Pleșuvescu.

Toate practicile sunt făcute la recomandarea lui Lama Zopa Rinpoche, recomandare pe care o puteți găși pe site-ul FPMT (fpmt.org).

Pentru a putea practica împreună aceste rugăciuni, este obligatoriu să ascultați LUNG (permisiunea înregistrată video pe care Lama Zopa Rinpoche o dă pe site-ul fpmt.org pentru a face aceste rugăciuni –  presupune ascultarea felului în care Lama Zopa Rinpoche le rostește).

Structura fiecărei întâlniri va fi:

•           30-45 min explicarea practicii
•           30-45 min susținerea practicii împreună

Programul rugăciunilor este în fiecare zi de la ora 20.00, iar durata unei sesiuni este între 60-90 min.

Marți, 21 Aprilie 2020 – Metoda de a transforma o viață în suferință într-una fericită  – Acesta este un set de 3 practici care sunt indicate a se practica în fiecare dimineață. Prima practică presupune citirea unor versuri care vă vor pune mintea în contact cu întreaga învățătură budistă, care este sintetizată în aceste versuri. A doua rugăciune este Binecuvântarea vorbirii – impactul cuvintelor rostite de voi asupra interlocutorilor vor creste și vă veți face mai ușor înțeleși. A treia practică sunt mantre care, rostite în fiecare zi, vă vor ajuta și vă vor proteja în diversele contexte nefavorabile în care v-ați putea afla sau vă vor ajuta la multiplicarea karmei pozitive pe care o generați ca urmare a acțiunilor virtuoase pe care le veți face în acea zi.

Joi, 23 Aprilie 2020 – Tara Puja – Acesta practică ne servește pentru a îndepărta obstacolele care apar în activitatea pe care o derulăm în fiecare zi, în special la serviciu sau în activități care au legătură cu aspectele administrative. Practica are și un efect vindecător. Pentru a ne obișnui cu practica, vom face împreună și Metoda de a transforma o viață în suferință într-una fericită.

Sâmbătă, 25 Aprilie 2020 – Medicine Buddha Puja – Această practică servește pentru situațiile în care ne confruntăm cu probleme de sănătate și este foarte utilă pentru a crește șansa de succes în tot ceea ce întreprindem. Este foarte indicată a fi practicată de oameni care au meserii vindecătoare: medici, asistenți, psihologi, terapeuți, maseuri, etc.

Duminică, 26 Aprilie 2020 – Cele Opt Versuri ale Transformării Gândului și Tonglen – Cele două practici sunt indicate pentru cei care au conflicte cu diverse persoane, se simt nedreptățiți, marginalizați, depresivi sau victimizați. De asemenea, este foarte indicată pentru persoanele care sunt furioase și își doresc să diminueze aceste stări.

Luni, 27 Aprilie 2020 – Vajra Armor Protection Wheel – Aceasta este o rugăciune foarte puternică, tantrică, vindecătoare. Participarea la această rugăciune se face doar dacă ați luat Lung de la Lama Zopa Rinpoche, ascultându-l pe site-ul fpmt.org. Rugăciunea are un impact foarte mare pentru oprirea pandemiei.

Joi, 30 Aprilie 2020 The Meditation Recitation of Black Manjushri – Aceasta este o rugăciune foarte puternică, tantrică, vindecătoare. Participarea la această rugăciune se face doar dacă ați luat Lung de la Lama Zopa Rinpoche, ascultându-l pe site-ul fpmt.org. Rugăciunea are un impact foarte mare pentru oprirea pandemiei.

Vineri, 1 Mai 2020 – Practicarea împreună a tuturor celor 6 rugăciuni indicate de Lama Zopa Rinpoche pentru oprirea pandemiei:

  1. The meditation recitation of Black Manjushri
  2. Vajra Armor Protection Wheel
  3. The Vajra Speech of Mahasiddha Pacifying the Danger of Weapons*
  4. The Speech of Mahasiddha Thangton Gyalpo: A request to Pacify The Fear of Famine*
  5. The Vajra Speech of Mahasiddha Thangtong Gyalpo: The Blessed Prayer Known as “Liberating Sakya from Disease”*
  6. Swift Fulfilment of Wishes in Dependence on the Great Jetsun Tsonghkapa”*

* Rugăciunile de la 3-6 vor fi doar citite.