Online Event: Karma si Impermanenta, cu Anne Plesuvescu

Vezi pe Facebook

In acest webinar vom explora felul in care aceste doua concepte cheie din budism ne pot ajuta sa ne transformam mintea si sa interpretam pozitiv situatiile dificile pe care le intanim in viata. Atelierul va consta intr-o o combinatie de invataturi, meditatii ghidate si sesiuni de intrebari si raspunsuri.

Sesiunea 1 (14:00 – 15:20 Prelegere + Q&As) KARMA:
Te-ai intrebat vreodata de ce unii oameni au ceea ce in Vest numim “noroc”, iar altii nu? Budistii nu cred in noroc, ci considera ca tot ceea ce ni se intampla – extern si intern – este rezultatul actiunilor noastre din trecut, inclusiv din vietile anterioare. Ca un bumerang, actiunile, vorbele si mai ales intentiile noastre se intorc inapoi la noi, intr-o forma sau alta, in aceasta viata sau in urmatoarele. De aceea, pentru a-si asigura “norocul” in viitor, budistii practicanti incearca sa duca o viata etica, in care sa cultive “semintele” karmei pozitive si sa evite cultivarea karmei negative. Karma inseamna actiune si se refera nu la actiunea unei entitati externe care ne pedepseste sau ne rasplateste, ci se refera la propriile noastre actiuni din fiecare clipa. Cu alte cuvinte, viitorul este in mainile noastre, pentru ca suntem stapani pe propria noastra evolutie.

Sesiunea 2 (15:40 – 17:00 Prelegere + Q&As) IMPERMANENTA:
In miezul invataturilor budiste sta ideea ca totul este impermanent, adica in permanenta schimbare. In fiecare clipa natura din jur se schimba, corpul nostru receptioneaza noi stimuli, mintea noastra este strabatuta mereu de alte ganduri si trairi. Fiecare moment este diferit si se naste din cel anterior; fiecare respiratie e o stingere si totodata o renastere. Daca avem o perceptie rigida asupra a ceea ce suntem si ce avem in aceasta viata, traim cu senzatia ca totul este si trebuie sa fie permanent. Prin urmare, orice modifica aceasta iluzie de permanenta – fie ca este vorba despre pierderea unui obiect sau pierderea unei relatii – este resimtita ca o surpriza si ca o suferinta intensa. Pe de alta parte, daca acceptam ideea ca totul este schimbator, facem fata mult mai bine evenimentelor inevitabile care ne marcheaza tuturor vietile, fara exceptie, inclusiv moartea celor dragi si gandul propriei noastre fragilitati si morti. De asemenea, faptul ca totul este in continua schimbare si ca nimic nu este permanent sau de neclintit, inclusiv mintea noastra, ne intareste convingerea ca sta in puterea noastra sa ne schimbam si sa cultivam atitudini pozitive fata de noi insine si fata de cei din jur!

Despre Dr. Anne Pleșuvescu (https://www.innerchords.ro/): medic de formație, studiază filozofia tibetan-budistă de peste 5 ani prin prezențe active in Kathmandu, Nepal. Anne a creat și implementat timp de peste 10 ani cursuri și programe de: Comunicare și inteligență emoțională, Coaching, Leadership transformațional, Managementul schimbării și altele.

Înscrie-te din timp pe lista de participanți pentru a putea participa la acest webinar:https://forms.gle/2TfrD1Mrfn9hqcjj6 Iti vom trimite apoi din timp linkul pentru a participa la sesiunile online folosind platforma GoToMeeting.


PROGRAM:

Sesiunea 1 (14:00 – 15:20 Prelegere + Q&As): Karma
Pauza: 15:20 – 15:40
Sesiunea 2 (15:40 – 17:00 Prelegere + Q&As): Impermanenta

Donatia sugerata: 30 de lei (Gratuit pt Membri)Anuntati-ne daca aveti dificultati financiare si va vom oferi acces gratuit la eveniment.

Tip event: Eveniment ONLINE

Oricine este binevenit sa ni se alature! ???