MEDITATION 101- Workshops Sesiunea 1: Meditatie Numararea Respiratiilor/Meditatie Mindfulness (III)

Vezi pe Facebook

? Acesta serie de workshopuri despre meditatia budista se potriveste atat celor care sunt mai putin familiarizati cu budismul cat si celor care au practicat meditatia in contextul altor traditii si ar dori sa afle despre modul in care se practica meditatia in budismul tibetan. Cursul Meditation 101 ofera o imagine generala despre meditatie dar si tehnici specifice precum tehnica respiratiei, mindfulness-ului, vizualizarii si a meditatiei analitice.

La ce te ajuta aceste workshopuri?

Aceste practici usoare si accesibile te vor ajuta sa-ti reduci stresul, controlezi anxietatea, imbunatatesti sanatatea emotionala si concentrarea, te poate sustine in lupta cu adictiile, iti imbunatateste calitatea somnului si sa te cunosti mai bine.

Workshopurile se va desfasura pe parcursul celor 10 sesiuni, fiecare sesiune va dura aprox 1 h si va avea loc saptamanal.

?Sesiunea 1/ Sesiunea 2: Meditatie Numararea Respiratiilor/Meditatie Mindfulness
?Sesiunea 3/ Sesiunea 4 : Meditatie Mintea ca si cerul/Mintea ca si oceanul
?Sesiunea 5/ Sesiunea 6: Meditatie Transformarea experientelor negative in unele pozitive
?Sesiunea 7/ Sesiunea 8: Meditatie pretioasa nastere umana/Meditatie dezvoltarea ecuanimitatii
?Sesiune 9/ Sesiunea 10: Meditatie corp luminos

Facilitatori: Cristina si Bogdan

Despre Cristina:
Cristina a studiat matematica si fizica si a lucrat in cercetare. Chiar daca in 2013 si-a sustinut teza de doctorat in domeniul matematicii ea are un interes deosebit pentru religie si filosofie budista. Ea a avut oportunitatea de a participa la seminarul Foundation Service Seminar (FSS), Manastirea Nalanda, Toulouse, Franta, seminar oferit de FPMT (Foundation for the preservation of the Mahayana Tradition). Anul acesta Cristina a devenit si facilitator acreditat Universal Education- 16 Guidelines. Ea practica meditatia si considera ca aceasta ne largeste perspectivele, ne reduce stresul si ne ofera multe beneficii fizice si psihice.

Despre Bogdan:
Bogdan s-a intalnit pentru prima oara cu practica de meditatie la un curs de karate pentru copii in 1992. Dupa care a uitat, pana prin liceu, si iarasi a uitat.
Au mai trecut anii si prin 2006-2007 a inceput sa practice Reiki, si aceasta carare l-a adus inapoi la meditatie. Traind in New York si cautand un vehicul pentru cercetarea si experimentarea spirituala, a fondat organizatia Firefly Society, devenind un nexus de activitate si evenimente fundamentate in Yoga, Reiki si ezoterismul occidental. Din 2016 Bogdan preda o forma traditionala a metodei Japoneze de vindecare, cu accentul pe meditatie si cu scopul eliberarii individuale. Aceasta disciplina l-a manat sa caute radacinile Reiki la izvorul sau, Budismul Mahayana. Asadar, la sfarsitul lui 2018, a plecat din New York City, urmand sa calatoreasca pana la manastirea Kopan din Kathmandu, Nepal unde a participat la cursuri si a luat Refugiu, dupa care a urmat retreat-ul de Vipassana in stilul S.N. Goenka la Lumbini, locul de nastere al lui Buddha. Odata cu inceperea pandemiei, in ideea de a sustine psihologic prietenii si familia, Bogdan a initiat un cerc de meditatie zilnica care inca mai continua.

Participarea la toate întâlnirile nu este obligatorie, însă urmarea integrală a seriei îți va aduce beneficii integrate.

? Contribuția ta:
Donația recomandată – 20 lei/ședință; 150 Lei/curs; gratuit pentru Membri.

❗️ Pentru asigurarea locului și accesarea eventului prin Zoom, te rugăm să completezi următorul formular:

https://forms.gle/anJK8QT79ZVpe6Qj9

? Cei înscriși vor primi un mail cu linkul de accesare a evenimentului.

Oricine este binevenit să ni se alăture! ?