Meditation 101

Vezi pe Facebook

? Daca vrei sa te relaxezi, sa-ti linistesti mintea si sa te familiarizezi cu emotiile pozitive te asteptam cu mare drag sa participi la acest eveniment.

Meditation 101 este un curs introductiv despre meditatia budista. Cursul se potriveste atat celor care sunt mai putin familiarizati cu budismul cat si celor care au practicat meditatia in contextual altor traditii si ar dori sa afle despre modul in care se practica meditatia in budismul tibetan. Meditation 101 ofera o imagine generala despre meditatie dar si tehnici specifice precum tehnica respiratiei, mindfulness-ului, vizualizarii si a meditatiei analitice. In cadrul acestui curs veti afla ce fel de abilitati va puteti dezvolta meditand si cum le puteti aplica in vietile voastre.

Acest curs introductiv se va desfasura pe parcursul a 5 sesiuni, fiecare sesiune va dura 1,5 h:

? Sesiunea 1: Meditatia in traditia tibetan budista

? Sesiunea 2: Mintea in budismul tibetan

? Sesiunea 3: Tipuri de meditatii, obstacole/stari negative si transformarea acestora

? Sesiunea 4: Meditatia analitica, dezvoltarea claritatii

? Sesiune 5: Eliberarea emotiilor negative, blocajelor emotionale

? Cursul are loc saptamanal, miercurea și este facilitat de
Cristina Urs si Bogdan Ciochinaru.

Despre Cristina:
Cristina a studiat matematica si fizica si a lucrat in cercetare. Chiar daca in 2013 si-a sustinut teza de doctorat in domeniul matematicii ea are un interes deosebit pentru religie si filosofie budista. Ea a avut oportunitatea de a participa la seminarul Foundation Service Seminar (FSS), Manastirea Nalanda, Toulouse, Franta, seminar oferit de FPMT (Foundation for the preservation of the Mahayana Tradition). Anul acesta Cristina a devenit si facilitator acreditat Universal Education- 16 Guidelines. Ea practica meditatia si considera ca aceasta ne largeste perspectivele, ne reduce stresul si ne ofera multe beneficii fizice si psihice.

Despre Bogdan:
Bogdan s-a intalnit pentru prima oara cu practica de meditatie la un curs de karate pentru copii in 1992. Dupa care a uitat, pana prin liceu, si iarasi a uitat.
Au mai trecut anii si prin 2006-2007 a inceput sa practice Reiki, si aceasta carare l-a adus inapoi la meditatie. Traind in New York si cautand un vehicul pentru cercetarea si experimentarea spirituala, a fondat organizatia Firefly Society, devenind un nexus de activitate si evenimente fundamentate in Yoga, Reiki si ezoterismul occidental. Din 2016 Bogdan preda o forma traditionala a metodei Japoneze de vindecare, cu accentul pe meditatie si cu scopul eliberarii individuale. Aceasta disciplina l-a manat sa caute radacinile Reiki la izvorul sau, Budismul Mahayana. Asadar, la sfarsitul lui 2018, a plecat din New York City, urmand sa calatoreasca pana la manastirea Kopan din Kathmandu, Nepal unde a participat la cursuri si a luat Refugiu, dupa care a urmat retreat-ul de Vipassana in stilul S.N. Goenka la Lumbini, locul de nastere al lui Buddha. Odata cu inceperea pandemiei, in ideea de a sustine psihologic prietenii si familia, Bogdan a initiat un cerc de meditatie zilnica care inca mai continua.

Participarea la toate întâlnirile nu este obligatorie, însă urmarea integrală a seriei îți va aduce beneficii integrate.

? Contribuția ta:
Donația recomandată – 20 lei/ședință; 80 Lei/curs; gratuit pentru Membri

❗️ Pentru asigurarea locului și accesarea eventului prin Zoom, te rugăm să completezi următorul formular:

https://forms.gle/anJK8QT79ZVpe6Qj9

? Cei înscriși vor primi un mail cu linkul de accesare a evenimentului.