Budismul si neurostiintele

Vezi pe Facebook

“Dacă vrei ca cei din jurul tău să fie fericiţi, arată-le compasiunea ta. Dacă vrei ca tu să fii fericit, arată-ţi ţie compasiune.” – H.H. Dalai Lama

? În preajma sărbătorilor de iarnă vă pregătim un eveniment despre Compasiune și Iubire. Cele două subiecte vor fi abordate din perspectiva budismului și a neuroștiinței, în cadrul unui dialog între călugarul budist Ven. Tenzin Gendun și medicul Anne Pleșunescu.

Vom discuta despre:
?️ cum putem cultiva aceste stări și relevanța lor
?️ despre ce rezultate științifice confirmă practicile budiste
?️ despre ce au în comun știinta și budismul.

Veți putea adresa întrebări, iar evenimentul va fi în întregime tradus īn limba romană.

Despre Ven. Tenzin Gendun:

Venerabilul Tenzin Gendun este originar din Sri Lanka. A fost educat în Regatul Unit. După ce a studiat artele plastice, a intrat în contact cu budismul în 1991, întâlnindu-i pe Lama Zopa Rinpoche și Dalai Lama. A devenit călugar în 1992. După ce și-a oferit serviciile în centre budiste din Noua Zeelanda, s-a mutat, în anul 2000, la Mănăstirea Nalanda din Franța pentru a-și aprofunda studiile budiste, absolvind acolo programele Basic (de 5 ani) și Master în Budism (de 7 ani). Conduce cu regularitate Retrageri în Mănăstirea Nalanda și predă învățături la mai multe Centre FPMT din Europa, fiind inregistrat ca profesor acreditat al organizației.

Despre Dr. Anne Plesuvescu:

Din anul 2005, Anne a fost foarte preocupată să transmită oamenilor, în cadrul cursurilor pe care le susține, felul în care descoperirile științifice, în special neuroștiința, ne pot ajuta să înțelegem mai bine comportamentul uman și acțiunile pe care ar trebui să le facem pentru a atinge potențialul maxim al minții noastre.
Din dorința de a învăța cât mai multe tehnici prin care să se poată ajuta pe sine și pe oamenii cu care lucrează să își antreneze mintea astfel încât aceasta să devină mai calmă și mai liniștită, Anne a început să studieze și să practice filosofia tibetan-budistă începând cu anul 2014. Începând cu anul 2020, Anne conduce Centrul Budist Compassion Wisdom Flower din București, ca parte a Fundației Internaționale pentru Prezervarea Tradiției Budiste Mahayana. Astăzi, ea este coach pentru persoane care aleg să se autodescopere și să se vindece, fie pentru că sunt în fața unei încercări mai dificile, fie pentru că au ajuns într-un punct al vieții în care au înțeles că e timpul să accepte că sunt mai mult decât credeau că sunt. De asemenea, Anne ține webinarii de mindfulness și sănătate emoțională și mentală pentru diverse organizații și activează ca medic urolog sperând că va putea ajuta câți mai mulți oamenii și din această perspectivă.

? Contribuția ta:
Donația recomandată – 40 lei, gratuit pentru Membri

❗️ Pentru asigurarea locului și accesarea eventului prin Zoom, te rugăm să completezi următorul formular:
https://forms.gle/dkxXZv3pmjHeAWiL9

? Cei înscriși vor primi un mail cu linkul de accesare a evenimentului.