Venerabilul Gyaltsen

Venerabilul Losang Gyaltsen a descoperit Budismul în 2002 iar in 2007 vizitand pentru prima dată Institutul Vajra Yogini din Franța (https://www.institutvajrayogini.fr) a hotărât să rămână acolo un an de zile pentru a lucra cu propria sa minte. In scurt timp a devenit calugar si actualmente este este directorul Mănăstirii Nalanda din Franța (https://nalanda-monastery.eu) parte din organizatia FPMT (www.fpmt.org).

Venerabilul Losang Gyaltsen este actualul director al Mănăstirii Nalanda din Franța (https://nalanda-monastery.eu). A descoperit Budismul în 2002 iar in 2007 vizitand pentru prima dată Institutul Vajra Yogini din Franța (https://www.institutvajrayogini.fr) a hotărât să rămână acolo un an de zile pentru a lucra cu propria sa minte.A realizat că un an este, într-adevăr, benefic, însă prețioasa viață umană este mai lungă decât atât. Exact atunci, la Mănăstirea Nalanda, începea desfășurarea celui dintâi program rezidențial intensiv de introducere în filosofia budistă, ”Basic Program”. Călugării căutau o persoană pentru postul de librar, iar Venerabilul Gyaltsen s-a oferit voluntar pentru post.

Inițial, planul era să rămână pe post doar trei luni, însă cele trei luni s-au transformat în doi ani la sfârșitul cărora el și-a depus jurămintele monastice, hotărându-se să-și dedice viața Dharmei.

Studiul si practica din decursul anilor l-a făcut pe Venerabilul Gyaltsen să realizeze care este adevărata sursă a fericirii și a suferinței – și anume propria sa minte. În propriile sale cuvinte: ”Acesta este cel mai mare secret pe care l-am descoperit în viață, fericirea este în mâinile noastre iar fiecare dintre noi are potențialul de a o trăi. Așadar, munca pentru actualizarea fericirii nu este întotdeauna o muncă ușoară, însă sunt convins de beneficiile ei, iar această convingere îmi cultivă speranța pentru mine însumi și pentru toți oamenii.”