Lama Zopa Rinpoche

Lama Zopa s-a născut în 1946 în Thami, în Muntele Everest regiune a Nepalului. De tânăr a fost recunoscut de catre Tulsing Rinpoche ca și reîncarnarea a lui Lawudo Lama Kunzang Yeshe.  Lama Zopa a primit învătături de la considerabili Lamas cum ar fi Lama Thubten Yeshe, Geshe Rabten.

La vârsta de 10 ani s-a dus în Tibet la Mănăstirea unde era Domo Geshe Rinpoche, langă Pagri să mediteze și să studieze până în anul 1959. După care Lama Zopa s-a dus în campul de refugiați tibetani la Buxa Daur, Vest Bengal, India unde l-a întâlnit pe Lama Yeshe.

Lama Zopa Rinpoche este un calugar budist si mediator pe parcursul a 30 de ani, perioada in care a participat la diverse activitati spirituale din intreaga lume, ajutand la infiintarea mai multor centre ce pastreaza traditia invatarurilor budiste Mahayana. A fost implicat in multe proiecte cu scop caritabil precum construirea unor statui Budda Maitreya Boghgaya si Kushinagar in India, The Sera Je Food Fund pentru sustinerea a 2500 de calugari in Manastirea Sera Je din sudul Indiei, precum si actiuni de eliberare a animalelor.

Co-fondatorul organizatiei Fundatia pentru Pastrarea Traditiei Mahayana si devine din anul 1984 directorul spiritual al acestei organizatii dupa moartea lui Lama Yeshe.