Geshe Tashi Tsering

Geshe Tashi s-a născut în Purang, Tibet în 1958. Împreună cu părinții săi a scăpat din Tibet în India în 1959. La vârsta de 13 ani a intrat la Universitatea Manastica Sera Mey din Sudul Indiei, dupa care a invatat la Mnastirea din Kopan, Nepal invataturile budiste.

16 ani mai târziu a absolvit Lharampa Geshe degreeIn tarile occidentale, Geshe Tashi Tsering preda in limba engleza si este renumit pentru caldura, sinceritatea si simtul umorului invataturilor predate. A fost invitat ca si profesor oaspete in scoala Jamyang dar si la alte scoli budiste infiintate in Marea Britanie si in toata lumea. El este initiatorul si profesorul Fundatiei Budiste Thought.

Geshe Tashi a intrat apoi la Colegiul Tantric Gyuto pentru un an de studiu. A predat în India și Nepal înainte de a veni în Europa, mai întâi în Nalanda Monastery pentru 2 ani apoi în 1994 a devenit învătător rezident la Jamyang Buddhist Centre în Londra pana in anul 2018 cand a fost numit abate al Manastirii Sera May din India. In anul urmator a fost premiat cu Medalia Imperiului Britanic de ziua Reginei pentru serviciile pe care le-a adus prin filosofia budista in Marea Britanie.